Gepofte jalapeñoburger

Gepofte jalapeñoburger
Recept Afdrukken
Gepofte jalapeñoburger
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Richt je barbecue in voor de indirecte methode. Smeer de jalapeños in met olijfolie en leg op de barbecue. Sluit de deksel. Haal na een kwartiertje van de barbecue en doe in een boterhamzakje. Laat 10 minuten rusten. Verwijder het velletje en de zaadlijst en snijd fijn.
  2. Meng het gehakt met de fijngesneden jalapeños, barbecueurub, ei, wortel, paneermeel en breng op smaak met zout en peper. Vorm er vier burgers van en doe ze in een hamburgerpers.
  3. Gril de burgers eerst op het directe gedeelte voor een mooi grillstreep. Leg ze dan op het indirecte gedeelte van de barbecue. Doe wat rookhout in de rookbox en gaar de burgers tot een kerntemperatuur van 50°C. Leg de laatste paar minuten een plakje kaas op iedere burger en laat mooi smelten.
  4. Snijd de komkommer in dunne plakjes en snijd de broodjes open. Smeer de onderkant van het broodje in met mayonaise. Leg hierop de hamburger, de plakjes komkommer en een beetje barbecuesaus. Serveer direct.
Notities

Extra nodig

  • 1 boterhamzakje
  • hamburgerpers
  • rookbox
  • 1 handjevol kersenrooksnippers

Wij gebruiken

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*