Gerookte kippenbommetjes

Gerookte kippenbommetjes


Recept Afdrukken
Gerookte kippenbommetjes
Maaltijd Voorgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Voorgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de kipfilets in de lengte in dunne repen, elke reep is goed voor een bommetje.
  2. Sla met een deegroller de kipfilets tussen bakpapier tot ongeveer 1 cm dik.Je kan ze eventueel ook met de achterkant van het mes iets plat slaan.
  3. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Was jalapenos, snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Spoel jalapenos voor een tweede keer af.
  5. Meng de roomkaas met de chedderkaas. Vul elke jalapeno-helft met het kaasmengsel.
  6. Leg de gevulde halve jalapeno, met de kaas naar beneden op de kipfilets en rol de kip rond jalapeno.
  7. Wikkel 2 stukjes spek strak om de opgerolde kip.
  8. Verwarm de barbecue voor op 180 graden voor indirect gebruik. Voeg het appelrookhout toe.
  9. Plaats de kippenbommetjes op het rooster in het indirecte gedeelte.
  10. Laat ze ongeveer 25-30 minuten garen. Bestrijk de kippenbommetjes om de 10 minuten in met barbecuesaus.
  11. Wanneer ze een kerntemperatuur van 70 graden hebben zijn ze gaar.
  12. Haal ze van de barbecue en bestrijk ze nog een keer met de barbecuesaus en serveer.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*