Gerookte rib-eye

Gerookte rib-eye


Recept Afdrukken
Gerookte rib-eye
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 1,5 uur
Passieve Tijd 12 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 1,5 uur
Passieve Tijd 12 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maal de peperkorrels, rozemarijn, suiker, mosterdzaad, piment, pepervlokken, zeezout en knoflookpoeder fijn in een vijzel of blender.
  2. Wrijf het vlees in met de koolzaadolie en het kruidenmengsel.
  3. Dek het af en laat het een nacht in de koelkast marineren. Laat het vlees 2 uur van te voren op kamertemperatuur komen.
  4. Verwarm de barbecue voor op 120°C.
  5. Leg het vlees op het indirecte gedeelte en gaar de rib-eye tot een kerntemperatuur van 50°C.
  6. Tijdens het gaarproces voeg je rookhout toe om een heerlijke rooksmaak te geven aan het vlees.
  7. Haal de rib-eye van de barbecue en laat het 10 minuten rusten. Snijd er dan mooie dunne plakken van en serveer direct

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*