Gerookte rib-eye
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,5uur 12uur
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
1,5uur 12uur
Instructies
  1. Maal de peperkorrels, rozemarijn, suiker, mosterdzaad, piment, pepervlokken, zeezout en knoflookpoeder fijn in een vijzel of blender. Wrijf het vlees in met de koolzaadolie en het kruidenmengsel. Dek het af en laat het een nacht in de koelkast marineren. Laat het vlees 2 uur van te voren op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de barbecue voor op 120°C. Verwarm de barbecue voor op 120°C. Leg het vlees op het indirecte gedeelte en gaar de rib-eye tot een kerntemperatuur van 50°C. Tijdens het gaarproces voeg je rookhout toe om een heerlijke rooksmaak te geven aan het vlees.
  3. Haal de rib-eye van de barbecue en laat het 10 minuten rusten. Snijd er dan mooie dunne plakken van en serveer direct