Gerookte varkensfricandeau

Gerookte varkensfricandeau
Recept Afdrukken
Gerookte varkensfricandeau
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Verwarm je barbecue voor op maximaal 180°C en richt hem in voor de indirecte methode. De temperatuur van de barbecue mag ook lager zijn bijvoorbeeld 120°C. Bij een lagere temperatuur in de barbecue blijft het vlees mooi mals en sappig.
  2. Vlinder het vlees open en smeer hierop de stroop.
  3. Bedek met het spek en in het midden met de pruimen.
  4. Bestrooi het geheel met de rub en rol het vlees op tot een rollade en maak het vast met slagerstouw
  5. Gooi drie handjes rookhout in de barbecue.
  6. Vul de lekbak met de witte wijn.
  7. Rook de rollade gedurende circa 1 uur. tot de gewenste kerntemperatuur is 70° C.
  8. Haal het vlees van de barbecue en laat even 10 minuten rusten voor dat je het serveert