Gerookte zalm met ahornsiroop

Gerookte zalm met ahornsiroop


Recept Afdrukken
Gerookte zalm met ahornsiroop
Instructies
  1. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  2. Week de cederplank, volledig ondergedompeld in water, gedurende 30 minuten. Dep droog. Doe alle ingrediënten voor de rub in een kleine kom en mix goed door elkaar.
  3. Snijd de zalm in vorm. Smeer de zalm in met de koolzaadolie en strooi vervolgens ongeveer 3 eetlepels van de rub over de zalm. Leg de zalm op de cederplank en plaats deze op directe hitte gedurende maximaal 15 minuten of totdat de zalm een kerntemperatuur heeft bereikt van 57°C.
  4. Leg de zalm met de plank nu op het indirecte gedeelte van de barbecue indirecte en bestrijk met de ahornsiroop. Laat de zalm nog even 1 minuut op de barbecue liggen.
  5. Laat vijf minuten rusten en serveer.
Notities

extra nodig: 1 cederhouten plank

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*