Geroosterde ananas met bramensaus

Geroosterde ananas met bramensaus


Recept Afdrukken
Geroosterde ananas met bramensaus
Maaltijd Desserts
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Desserts
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
 1. Doe de bramen, suiker, rum en het citroensap in een keukenmachine en pureer alles glad. Doe dit niet te lang, ander hak je ook de kleine pitjes fijn die bitter kunnen smaken.
 2. Strijk de bramenpuree met een spatel door een fijne zeef in een kom. Zet de kom afgedekt tot het serveren in de koelkast
 3. Rooster de pistachenootjes 1-3 minuten in een pan op matig tot hoog vuur. Strooi ze op een snijplank, laat ze afkoelen en hak ze fijn.
 4. Maak de barbecue klaar voor directe matige hitte (180-230°C).
 5. Snijd de ananas in even grootte blokjes. Rijg de blokjes aan de spiesen met de platte zijde naar één kant wijzend. Zo krijgen ze een mooi grillpatroon. Bestrijk de stukjes ananas dun met olie.
 6. Gril de spiesen met gesloten deksel 5-10 minuten boven directe matige hitte. Draai de spiesen tussendoor een paar keer om, zodat de ananasstukjes rondom een gelijkmatig grillpatroon hebben. Neem de spiesen van de barbecue.
 7. Leg de spiesen op de borden en geef er de bramensaus bij. Garneer naar wens met de hele bramen, munt en pistachenootjes. Serveer er voor de liefhebber een bolletje ijs bij.
Notities

Extra nodig

 • 4 metalen spiesen
 • keukenmachine
 • spatel
 • zeef
 • pan

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.