Gevulde bavette met uienmarmelade

Gevulde bavette met uienmarmelade


Recept Afdrukken
Gevulde bavette met uienmarmelade
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword barbecue, bavette, kamado
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword barbecue, bavette, kamado
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  2. Vlinder het vlees om een zo groot mogelijk oppervlakte te krijgen. Dit kun je ook vragen aan je slager. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Smeer een kant in met de uienmarmelade, blaadjes salie en de kaas. Rol het vlees op en bind vast met slagerstouw.
  4. Smeer de rollade rondom in met olijfolie en leg het indirecte gedeelte van de barbecue. Gaar tot een kerntemperatuur van 54°C. Laat even rusten en snijd in plakken.
  5. .........
  6. Voor de uienmarmelade
  7. Pers de knoflook en snijd de uien in ringen.
  8. Verwarm in een gietijzeren braadpan (Dutch oven) de olie en voeg de ui met knoflook toe.
  9. Laat dit circa 30 minuten garen tot de ui begint te karamelliseren.
  10. Voeg nu de bruine basterdsuiker, wijn, tijm, kruidnagel en laurier aan toe.
  11. Laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte. Proef af en toe om te kijken of de kruidnagel qua smaak niet gaat overheersen en breng op het laatst op smaak met zout en peper
  12. Vergeet niet de takjes van de tijm te verwijderen uit de marmelade.
Notities

Extra nodig

  • slagerstouw
  • kernthermometer
  • Gietijzeren braadpan / Dutch oven

Wij gebruiken

Wijntip van wijnhuis Robbers & van den Hoogen