Gevulde courgette van de rookplank

Gevulde courgette van de rookplank


Recept Afdrukken
Gevulde courgette van de rookplank
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
 1. Leg de Western Red Cedar rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
 2. Snijd voorzichtig de bovenkant van de courgette af, ca. 1 cm van de bovenkant zodat de steel aan het kapje blijft zitten. Je kunt er zelf voor kiezen om het kapje erop te leggen tijdens de bereiding. Indien nodig snijd je aan de onderkant ook een klein plakje af zodat de courgette stevig blijft staan.
 3. Verwijder het vruchtvlees en hol de courgette voorzichtig uit tot er een rand van 1 cm overblijft. Zorg ervoor dat je niet te diep uitholt, anders lopen die heerlijke sappen er aan de onderkant uit. Bewaar het vruchtvlees van 2 courgettes. Hak dit fijn om later toe te voegen aan de vulling. Wrijf de binnenkant van de courgette in met de citroen om verkleuren te voorkomen.
 4. Verwarm de pan, doe er wat olijfolie in en fruit de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en de helft van de chilipeper tot ze wat zachter zijn.
 5. Voeg het gehakt, overgebleven vruchtvlees van de courgette en de fijngesneden kruiden toe en en bak rustig aan tot het gehakt gaar is.
 6. Doe nu de tomatenpuree erbij en verwarm 2 minuten mee om te ontzuren. Blus de pan vervolgens af met de rode wijn en laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Voeg de tomatenblokjes toe en roer door.
 7. Proef de vulling en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
 8. Vul nu de bolcourgettes met de mozzarellaplakjes en het gehaktmengsel, begin met de mozzarella en bouw de vulling afwisselend op. Als de courgettes gevuld zijn bestrooi je ze met de geraspte kaas.
 9. Richt de barbecue in voor de directe methode. Gril de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor. Plaats de bolcourgettes op de voorgegrilde zijde en sluit de deksel van de barbecue.
 10. Zodra de courgettes een kerntemperatuur van ongeveer 70°C hebben zijn ze klaar. Laat de courgettes 10 minuten rusten voor het aansnijden en serveer 1 bolcourgette per persoon.
Notities

Extra nodig

Tip

 • Op dit moment loopt er een mooie abonnementenactie met Rookplankje. Wordt abonnee op Fire&Food en ontvang als welkomstcadeau een set van zes rookplankjes -> Klik hier voor deze actie.

Dit recept is i.s.m. Rookplankje.nl