Gevulde makreel

Gevulde makreel


Recept Afdrukken
Gevulde makreel
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Maak je barbecue gereed voor direct grillen op 200°C. Vet je rooster in met een beetje olie, dit voorkomt het vastplakken van de makreel.
  2. Was de makrelen goed schoon. Halveer de citroen en de ui en snijd deze in plakken. Snijd de knoflook in platte schijfjes.
  3. Vul de makreel met schijfjes citroen, leg ze naast elkaar. Op de citroen gaan de plakjes ui, knoflook en ongeveer twee ansjovisfilets per makreel. Voeg een beetje zout, peper en een takje peterselie toe. Bind de makrelen dicht met het slagerstouw, zodat de vulling op zijn plaats blijft. Wrijf de ingebonden makreel aan de buitenzijde in met olijfolie.
  4. Gril de makrelen gedurende 6 minuten op de barbecue. Leg er dan de trostomaatjes bij en draai de makrelen voorzichtig om. Na 6 minuten is de makreel klaar, dit kun je zien als de huid een beetje los laat. Ook de trostomaatjes zijn lekker gepoft als het velletje begint te rimpelen.
  5. Neem een bord, leg hierop je makreel en de gepofte tomaatjes. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie.
Notities

Extra nodig

  • slagerstouw