Gevulde ossenhaas
Porties Prep Tijd
5personen 45minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
5personen 45minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60minuten 10minuten
Instructies
  1. Gril het spek even kort aan op de barbecue. Als de spek krokant is haal het van de barbecue en laat het afkoelen.
  2. Vlinder ondertussen de ossenhaas totdat je een mooi platte ossenhaas hebt. Snijd de verse kruiden zeer fijn, hak de pijnboompitjes grof en meng dit samen met een beetje Brassica koolzaadolie. Smeer dit mengsel uit over het vlees. Verkruimel hierover het spek.
  3. Rol de ossenhaas op en bind vast met slagerstouw. Bestrooi rondom met zout en peper.
  4. Gaar het vlees op het indirecte gedeelte van de barbecue op en een lage barbecuetemperatuur (150°C) tot een kerntemperatuur van van 50°C is bereikt. Haal het vlees van de barbecue, laat 10 minuten rusten en trancheer in dunne plakjes. Serveer direct.