Gewokte mosselen met chorizo

Gewokte mosselen met chorizo


Recept Afdrukken
Gewokte mosselen met chorizo
Instructies
  1. Was de mosselen grondig. Als ze dicht blijven zijn ze goed, blijven ze open dan gooi je ze weg.
  2. Snijd de chorizo, bleekselderij en tomaat in stukjes, snipper de ui. Hak de peterselie fijn.
  3. Zet de branders onder de wok aan en laat de wok goed heet worden. Doe een scheut koolzaadolie in de wok en bak de chorizo, ui en bleekselderij. Voeg de tomatenblokjes, verse tomaat, snufje chilipoeder en de wijn toe.
  4. Zet het vuur middelhoog en voeg de mosselen toe, doe de klep van de barbecue dicht en laat de mosselen 5-7 minuten koken.
  5. Als de mosselen daarna mooi openstaan knijp je een halve citroen uit boven de mosselen. Snijd de andere helft van de citroen in schijfjes. Bestrooi de mosselen met peterselie en garneer met een schijfje citroen. Serveer de mosselen met brood en aioli.
Notities

Extra nodig

  • wok

Deze video is i.s.m. Campingaz gemaakt.