Hot & fast spareribs

Hot & fast spareribs


Recept Afdrukken
Hot & fast spareribs
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 4 uur
Passieve Tijd 10 uur
Porties
personen
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 4 uur
Passieve Tijd 10 uur
Porties
personen
Instructies
  1. Ontvlies de spareribs, dit is het makkelijkste met een stukje keukenpapier.
  2. Rub ze dan aan beide kanten ruim in met Blues Hog Sweet & Savory, laat ze dan 1 nacht in de koelkast intrekken.
  3. Haal ze 1 uur voordat je ze in de Gateway hangt uit de koelkast om ze alvast wat op temperatuur te laten komen.
  4. Steek de Gateway Drum Smoker aan in het midden van de kolenmand en zorg dat hij op 150°C komt. Leg 3-4 Blues Hog Pecan Chunks op de brandende kolen en hang de spareribs erin. Draai het rek om de 20 minuten 90°C om te voorkomen dat een sparerib de hele tijd boven een hotspot hangt. Na ongeveer 1,5-2 uur zijn de spareribs mooi bruin van kleur en kan je ze eruit halen.
  5. Pak aluminiumfolie, het beste is een iets dikker en breder soort. Leg 2 velen op je werkbank met de glimmende zijde naar boven en schenk hier een beetje koolzaadolie op, daarboven op leg je de bruine sparerib. Giet hierover Blues Hog Tennessee Red, honing, ahorn siroop en een beetje rietsuiker. Strooi er ook nog wat Blues Hog Pork Marinade overheen. Vouw alvast het foliepakketje wat in en giet dan als laatste een scheut 7up erin. Vouw daarna het pakketje goed dicht zodat er geen stoom uit kan ontsnappen. Als je ze allemaal hebt gedaan, leg je ze weer terug op de barbecue.
  6. Draai de spareribs nu ook om de 20 minuten. Afhankelijk van dikte hebben ze ongeveer 45-60 minuten nodig om gaar te zijn. Warm ondertussen Sweet Baby Ray’s Hickory with Brown Sugar op in een pannetje. Als de spareribs naar wens gaar zijn, lak je ze onder en boven af met de warme Sweet Baby Ray’s saus. Je kunt ze nu direct serveren.
Notities

Extra nodig:
- Keukenpapier
- Blues Hog Pecan Chunks
- Aluminiumfolie

Wij gebruiken:
- Gateway
- Fullslabs bellyribs van Home Made Vleesspecialiteiten

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*