In koffie gemarineerde chuck roast

In koffie gemarineerde chuck roast


Recept Afdrukken
In koffie gemarineerde chuck roast
Kook Tijd 120 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Kook Tijd 120 minuten
Passieve Tijd 8 uur
Porties
personen
Instructies
  1. Meng de pekelingrediënten en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Leg het vlees in een grote schaal en giet de pekel er over. Dek het vlees af en zet afgedekt minimaal 8 uur in de koelkast.
  2. Haal het vlees 1 uur voor het grillen uit de pekel, leg in een schaal. Spoel het niet af. Bind het vlees op met het slagerstouw en prik op het braadspit.
  3. Maak de barbecue klaar voor indirecte bereiding en verwarm voor op 150°. Prik 1 ui op het spit. Druk het vlees voorzichtig op de tanden van de vork, tot deze er diep in steken en prik de andere ui erbij. Plaats nu de andere vork en druk de tanden goed in het vlees. Trek barbecuehandschoenen aan en plaats het braadspit in de barbecue. Draai de moeren goed aan. Schakel de motor van het braadspit in en zet een lekbak onder het vlees.
  4. Gril het vlees met gesloten deksel tot een kerntemperatuur van ca. 50-52°C is bereikt (ca. 1½ uur). Schakel de motor van het braadspit uit. Trek barbecuehandschoenen aan en til het braadspit uit de barbecue. Maak de moeren voorzichtig los. Laat het vlees van het spit op een snijplank glijden en laat het ca. 30 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Meng de yoghurt met de Parmezaanse kaas, kruiden, eidooier, zout en peper. Snijd van de rode bieten het kapje af en hol ze zo uit dat er een holte voor de vulling ontstaat. Vul de rode bieten met het yoghurtmengsel en gril ze 20-25 minuten met gesloten deksel op het indirecte gedeelte van de barbecue.
  6. Gril op het laatst de rösti-rondjes op het directe gedeelte van de barbecue. Snijd de chuck roast in dunne plakjes en serveer met de gevulde rode biet en de gegrilde rösti-rondjes.
Notities

Extra nodig

  • braadspit
  • lekbak
  • aluminiumfolie
  • kernthermometer

Deze video is gemaakt i.s.m. met Napoleon Grills.