Involtini met Parmaham, peer en gorgonzola
Posted in Rund van de grill
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 dunne ongepaneerde (kalfs)schnitzels
- 2 rijpe peren
- 100 g plakken Parmaham
- 1 pakje blauwaderkaas bv. gorgonzola met mascarpone
- ½ trosje druiven zonder pit
- ½ bakje trostomaten
- Brassica koolzaadolie
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak je bbq gereed voor direct gebruik met bakplaat, plancha of skillet en verwarm voor op 180–200°C.
- Leg de schnitzels op je werkplank en bestrooi naar smaak met peper en zout. Beleg de schnitzels nu met de plakken Parmaham.
- Snijd met de kaasschaaf dunne plakken van de peer en leg hiervan een dubbele laag op de Parmaham.
- Snijd nu plakjes van de blauwaderkaas en leg deze op de peer. Rol nu de schnitzels op en zet vast met cocktailprikkers. Halveer de druiven.
- Doe een beetje koolzaadolie op je plancha/skillet en gaar je involtini, draai regelmatig om.
- Pof je tomaten op het rooster en gril de druifjes op de plancha of in je skillet.
- De kalfsinvoltini zijn gaar bij een kerntemperatuur van 65°C. Gebruik je varkensvlees houd dan een kerntemperatuur van 70°C aan. Meet hierbij wel de temperatuur van het vlees en niet de vulling! Serveer direct.
Notities
Extra nodig
- plancha, bakplaat of skillet
- kaasschaaf
- cocktailprikkers
- kernthermometer
Dit recept is i.s.m. Cadac gemaakt.