Jalapeño’s poppers

Jalapeño’s poppers


Recept Afdrukken
Jalapeño’s poppers
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de jalapeño’s. Snijd het kapje van de jalapeño’s en schraap of draai de zaadlijsten eruit. Houd de pepers ondersteboven om de zaadjes te verwijderen. Je kunt de kapjes straks meebakken om de roomkaas te beschermen als je heet bakt.
  2. Meng de roomkaas met de oude kaas, de gerookte-paprikapoeder en de hete saus. Vul de jalapeño’s elk met ongeveer 1 eetlepel roomkaas.
  3. Rol om elke peper een plakje ontbijtspek, als je het resultaat op de foto wat slordig vindt, dan kun je het spek vastzetten met een cocktailprikker.
  4. Plaats de jalapeno’s bij voorkeur rechtop in het rekje, zodat de roomkaas er niet uit loopt.
  5. Stook je barbecue indirect op naar 180-200°C. Zet het rekje op het rooster, sluit de deksel en gaar de poppers gedurende 30 minuten.
Notities

Dit recept komt uit het boek Hete pepers van Jeroen Hazebroek.

Extra nodig:

  • jalapeño-ontpitter (jalapeño pepper corer, optioneel)
  • cocktailprikkers (optioneel)
  • jalapeñorekje
  • barbecue met deksel

Je hoeft niet meteen de ontpitter te kopen, want het schoonmaken van de pepers kan ook gewoon met een mesje en een lepeltje. Een speciaal rekje is wel handig. Als je dat niet hebt kun je de pepers ook overdwars doorsnijden en als een bootje vullen. Het meest gehoorde commentaar bij dit gerecht is dat het veel milder is dan men denkt. Dat komt natuurlijk omdat je de zaadlijsten en zaadjes hebt verwijderd en de pepers zijn gevuld met een zuivelproduct. Je kunt het dan weer een beetje oppeppen door de roomkaas wat pittiger te maken. Er mag ook gekruid gehakt in de jalapeño, maak er een feestje van.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*