Kabeljauw op ceder rookplank

Kabeljauw op ceder rookplank


Recept Afdrukken
Kabeljauw op ceder rookplank
De rustige bereidingswijze op de cedar rookplank is perfect voor de delicate structuur van kabeljauw en zorgt voor een mooie “flakey” vis. Subtiele cedertonen, een kort pekelbadje en een hintje citrus zijn meer dan genoeg voor een heerlijk en gezond gerecht. Serveer hem direct van de plank als voorgerechtje om met je tafelgenoten te delen.
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
personen
Instructies
  1. Leg het Western red cedar rookplankje voor gebruik 1-2 uur onder water.
  2. Los het zout goed op in het water en doe dit samen met de kabeljauw in de ziplock. Leg deze ca. 2 uur in de koelkast.
  3. Prepareer de BBQ voor directe bereidingswijze met een koepeltemperatuur van ca. 180°C.
  4. Haal de kabeljauw uit de ziplock, spoel schoon met koud water en dep goed droog met keukenpapier.
  5. Gril de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor en leg de kabeljauw op de voorgegrilde zijde van de plank.
  6. Bestrooi met versgemalen peper en leg de in plakjes citroen erbovenop.
  7. Leg het plankje op het rooster en sluit het deksel, controleer halverwege de bereiding. Bij een kerntemperatuur van 57°C is de vis klaar.
  8. Serveer de vis met plank en al (op een onderzetter).
Notities

Extra nodig

  • 1 Western red cedar rookplank
  • ziplock
  • kernthermometer

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rookplankje.nl