Kalfsrollade gevuld met Parmaham en salie

Kalfsrollade gevuld met Parmaham en salie


Recept Afdrukken
Kalfsrollade gevuld met Parmaham en salie
Kook Tijd 70 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kook Tijd 70 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
 1. Verwarm de barbecue naar 150°C en richt in voor de indirecte methode.
 2. Vlinder de procureur, dat wil zeggen snijd deze in zodat je een mooie dunne plak krijgt en sla deze open. Beleg dit met de plakken Parmaham, 6 tot 8 blaadjes salie, de parmezaanse kaas flakes en breng op smaak met peper en zout.
 3. Rol nu het kalfsvlees op tot een mooie gelijkmatige rollade en bind deze met het slagerstouw vast.
 4. Leg het rookhout in de barbecue, direct naast de vuurbron. Leg de rollade op het indirecte gedeelte van de barbecue. Gaar de rollade tot een kerntemperatuur van 60°C.
 5. Pof de laatste 10 minuten van de bereiding de trostomaatjes mee op de barbecue. Gril ook de in plakjes gesneden venkel met een beetje olijfolie. Eventueel kun je aan het eind van de bereiding de rollade nog afgrillen, dit hoeft niet. Laat de rollade even rusten onder aluminiumfolie.
 6. Verhit in de pan een scheutje olijfolie en rooster hierin de pijnboompitjes en de rest van de gesneden salieblaadjes. Blus af met de witte wijn en voeg de citroenrasp en het citroensap toe . Laat warm worden.
 7. Snijd nu de rollade in plakken en leg deze op het bord met wat sla, tomaatjes en venkel. Sprenkel er de lauwwarme dressing erover en eet smakelijk!
Notities

Extra nodig 

 • slagerstouw
 • 1 handjevol rookhout
 • kernthermometer
 • aluminiumfolie
 • gietijzeren pan

Wijntip van wijnhuis Robbers & van den Hoogen:

http://bit.ly/3pQMEGd