Kerrie kipspiesjes met tomaat-yoghurtsaus

Kerrie kipspiesjes met tomaat-yoghurtsaus


Recept Afdrukken
Kerrie kipspiesjes met tomaat-yoghurtsaus
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 a 4 uur
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 2 a 4 uur
Porties
personen
Instructies
  1. Meng in een schaal de yoghurt, scheutje olie, knoflook, kerriepoeder, chilipoeder en gember.
  2. Snijd de kip in blokjes en leg in het mengsel. Dek af en laat 2-4 uur marineren in de koelkast.
  3. Snijd de tomaat in blokjes, de lente-ui in ringetjes, snipper de ui, schil en rasp de komkommer en hak de knoflook fijn. Meng met de yoghurt, mayonaise en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  5. Borstel de champignons schoon en snijd ze doormidden.
  6. Haal de kip uit de marinade. Verwijder de overtollige marinade en rijg de stukjes kip en champignons om en om op de spiesjes.
  7. Gril de spiesjes rondom in 5-10 minuten gaar. Ze moeten een kerntemperatuur van 70°C hebben.
  8. Serveer de kipspiesjes met de tomaat-yoghurtsaus
Notities

extra nodig spiesjes

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*