Knoflooksoep

Knoflooksoep


Recept Afdrukken
Knoflooksoep
Maaltijd Voorgerecht
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Maaltijd Voorgerecht
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirect methode.
  2. Snijd het bovenste deel van de knoflookbollen af. Je hoeft de knoflook niet te pellen. Wikkel de bollen knoflook in een stuk aluminiumfolie, doe er een scheut olijfolie bij en vouw dicht. Leg het 45 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue. Je kunt dan de teentjes knoflook er zo uitdrukken.
  3. Snijd de lente-ui in ringetjes en snipper de ui. Verwarm de gietijzeren pan en smelt de boter. Fruit hierin de lente-uitjes, ui, zout, peper en tijm. Voeg de gepofte knoflookteentjes toe en roer 2 minuten goed door.
  4. Blus af met witte wijn, breng aan de kook, en laat even inkoken. Schenk er dan de bouillon bij en breng weer aan de kook. Matig het vuur en laat de soep 20 minuten sudderen. Verdik de soep eventueel met blokjes brood (zonder korst).
  5. Pureer de soep met een staafmixer en maak deze af met room, fijngehakte peterselie en citroensap. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Notities

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • gietijzeren pan (Dutch Oven)
  • staafmixer

Bewaartips

  • Eenmaal afgekoeld is de soep, in een afgesloten bak, 2-3 maanden houdbaar in de vriezer.
  • Maak deze soep een dag van tevoren en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de dag erna op laag vuur op.