Koudgerookte tartaar van bavette

Koudgerookte tartaar van bavette


Recept Afdrukken
Koudgerookte tartaar van bavette
Maaltijd Lunch, Voorgerecht
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Maaltijd Lunch, Voorgerecht
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Snijd de bavette in repen en daarna in kleine blokjes van 0,5 bij 0,5 cm. Het moet mooi fijn zijn maar geen moes worden.
  2. Vul je rookoven met het rookmot en stel de temperatuur in op 0°C.
  3. Verdeel de blokjes vlees op een bakplaat en zet het in de rookoven. Laat het nu voor 20 minuten roken. Proef na 15 minuten wat je van de smaak vindt.
  4. In de tussentijd snijd je de sjalot, augurkjes, kappertjes, peterselie en bieslook ragfijn. Doe alles in een grote kom.
  5. Doe het vlees ook in de kom en voeg de olijfolie, tabasco, Worcestershire en de mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Doe een portie van het vleesmengsel in de steekring op een gekoeld bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en doe dit ook voor de andere porties
  7. Mocht je het lekker vinden met een rauw eitje: maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de portie vlees. Splits een ei en leg voorzichtig een eidooier in het kuiltje, doe dit ook bij de andere borden. De eiwitten worden niet gebruikt. Serveer direct.
Notities

Extra nodig

  • rookoven
  • bakplaat
  • rookmot beech
  • steekring

Leuk & handig