Krokante drumsticks

Krokante drumsticks


Recept Afdrukken
Krokante drumsticks
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Steek de barbecue aan en verwarm tot 200°C.
  2. Leg de drumsticks in een schaal en besprenkel met de zonnebloemolie. Wrijf de olie met je hand over de drumsticks uit. Schep daarna de knoflookpuree op de drumsticks en wrijf ook deze over de drumsticks. Besprenkel tenslotte met de sojasaus of de ketjap, meng nog even goed en laat de kip ca. 30 minuten marineren; draai de drumsticks tijdens het marineren af en toe om.
  3. Meng nu de ingrediënten voor de rub. Bestrooi de drumsticks rondom met de rub.
  4. Strooi een handjevol rooksnippers op de gloeiende houtskool. Richt je barbecue in voor de indirecte methode. Zet hier de aluminium wegwerpschaal (drip pan) op en leg het barbecuerooster erop.
  5. Leg de kip op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. Laat de drumsticks ongeveer 40 minuten garen tot ze lekker krokant zijn en een kerntemperatuur van 70°C hebben.
  6. Haal de drumsticks uit de barbecue als de aangegeven kerntemperatuur is bereikt. Leg ze op een schaal en serveer direct. Lekker met een white barbecue saus.
Notities

extra nodig
aluminium schaal
handjevol appelrookhout

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*