Lamsgehaktballetjes met yoghurtdip

Lamsgehaktballetjes met yoghurtdip

Lamsgehaktballetjes met yoghurtdip

Recept Afdrukken
Lamsgehaktballetjes met yoghurtdip
Instructies
  1. Steek de houtskool in de barbecue aan en breng met het barbecuerooster erin naar een barbecuetemperatuur van 200°C.
  2. Halveer de chilipepers, verwijder de steeltjes en het zaad en snijd het vruchtvlees fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Pluk de blaadjes van de munt, koriander en peterselie en hak ook deze fijn.
  3. Leg het gehakt in een kom en voeg de zojuist gesneden en gehakte ingrediënten. Meng dit met de eieren, het gerookte paprikapoeder, het gemberpoeder en de gemalen koriander. Rasp de citroenschil boven de kom fijn, halveer de vrucht en knijp het sap erover uit. Voeg zeezout naar smaak toe en kneed alles goed door elkaar. Rol kleine gehaktballetjes van het gehaktmengsel.
  4. Doe voor de dip de yoghurt in een schaaltje. Pel de knoflook en rasp de teentjes over de yoghurt. Rasp de schil van de citroen boven het schaaltje fijn, halveer de vrucht en knijp het sap erover uit. Voeg zeezout naar smaak toe en meng goed.
  5. Verwarm de pan met een scheutje olijfolie op het barbecuerooster. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in 5-10 minuten net gaar en rondom goudbruin. Serveer de lamsgehaktballetjes met de yoghurtdip.
Notities

Gebruikte materialen
- Model Big Green Egg (MiniMax)
- Accessoires Big Green Egg (Cast Iron Skillet small)

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*