Longhaas met chipotle-limoen chimichurri

Longhaas met chipotle-limoen chimichurri


Recept Afdrukken
Longhaas met chipotle-limoen chimichurri
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
chipotle-limoen chimichurri
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
chipotle-limoen chimichurri
Instructies
  1. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de directe methode. Laat de longhaas een half uur voor de bereiding op kamertemperatuur komen.
  2. Verwijder de membraan in het midden want deze is heel taai. Gebruik hiervoor een scherp mes en snijd hiermee langs één kant van het membraam. Als je deze kant hebt weggesneden, snijd je het andere deel weg.
  3. Bestrooi de longhaas met zout. Leg de longhaas op het directe gedeelte en zet voor een paar minuten rondom even kort aan. Verplaats het dan naar het indirecte gedeelte en gaar tot een kerntemperatuur van 50℃. Haal de longhaas van de barbecue en laat het losjes afgedekt onder aluminiumfolie vijf minuten rusten.
  4. Hak voor de chimichurri de peterselie, koriander, rode ui, chipotle, knoflook fijn. Meng ze met de oregano. Voeg de olie, azijn, zest van de limoen en sap toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door.
  5. Snijd de longhaas dwars op de draad in dunne plakken en bestrooi met zout en peper. Serveer met de chipotle-limoen chimichurri.
Notities

Extra nodig

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Wij gebruiken

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*