Meaty rainbow skewer

Meaty rainbow skewer


Recept Afdrukken
Meaty rainbow skewer
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Richt je barbecue in voor de indirecte methode en verwarm voor op 180°C.
  2. Doe alle ingrediënten voor de rub in een vijzel, meng en stamp tot een geheel. Doe in een schone glazen pot met deksel.
  3. Meng voor de yoghurt-citroensaus alle ingrediënten in een kom en zet koud weg.
  4. Maak alle groene schoon en snijd in grove stukken. Spies ze aan de flexibele spies. Besprenkel met koolzaadolie, zout en peper.
  5. Snijd de bavette in grove stukken en spies per stuk aan de houten satéprikkers. Besprenkel met koolzaadolie en de Argentijnse chimmichurry rub.
  6. Gril de groentespies op het directe gedeelte van de barbecue ca. 5 minuten per kant. Leg dan op het indirecte gedeelte om verder te garen. Leg dan de bavettespiesjes op het directe gedeelte en gril rondom tot een kerntemperatuur van 48-51°C.
  7. Haal de groentespies en de bavettespies van de barbecue. Besprenkel met de yoghurt-citroensaus en fijngehakte peterselie.
Notities

Extra nodig

  • vijzel
  • schone glazen pot met deksel
  • 1 flexibele BBQ spies
  • houten satéprikkers
  • kernthermometer