Philo’s en Marianne’s Pulled pork #Social BBQ

Philo’s en Marianne’s Pulled pork #Social BBQ


Recept Afdrukken
Philo's en Marianne's Pulled pork #Social BBQ
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 8 uur
Porties
broodjes
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 8 uur
Porties
broodjes
Instructies
  1. Meng de ingrediënten voor rub. Bestrooi de avond van tevoren royaal de procureur met de rub en druk lichtjes aan.
  2. Maak op de dag zelf de barbecue klaar voor indirecte bereiding op 120°C. Stook de barbecue op tot 120°C (afhankelijk van de grootte van het stuk vlees en het verloop van de kerntemperatuur kan dit ook worden opgeschaald naar 130°C ).
  3. Leg de procureur in het midden van de barbecue waar geen directe hitte van de kolen is. Is de kerntemperatuur tussen de 70-75°C dan moet de procureur van de barbecue worden gehaald en ingepakt worden en vervolgens weer terug op de barbecue.
  4. Maak nu de gerookte kool. Spoel de witte kool af. Meng alle ingrediënten voor de vulling van de witte kool. Met een mes hol je de witte kool deels uit. Daar gaat de vulling in. Rook de kool 3 uur lang mee met je vlees. Neem de kool van de barbecue. Laat deze afkoelen. Snijd de kool in dunne reepjes, vermeng het naar smaak met mayonaise
  5. De procureur is klaar als een saté prikker heel makkelijk in het vlees te prikken is. Het stuk moet dan 1-2 uur rusten op een warme plek (bijvoorbeeld een thermobox of voorverwarmde koelbox).
  6. Daarna kun je de procureur met twee vorken uit elkaar trekken en vermengen met het vocht dat is opgevangen in de aluminiumfolie. Breng de pulled pork op smaak met barbecuesaus. Serveer de pulled pork in een hamburgerbroodje met de gerookte kool en eventueel nog een beetje barbecuesaus.
Notities

Dit recept is ingezonden door Philo & Marianne Reijnen die meedoen aan de #Social BBQ met hun Buurt Nextdoor BBQ in Arnhem.