Picanha met chimichurri

Picanha met chimichurri
Recept Afdrukken
Picanha met chimichurri
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword barbecue, picanha, recept
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Picanha
Chimichurri
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword barbecue, picanha, recept
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Picanha
Chimichurri
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de vetlaag van de picanha kruislings in. Zorg dat je niet in het vlees snijdt. Bestrooi de ingesneden kant royaal met het zeezout. Laat het zout 15 minuten intrekken en klop het overtollige zout eraf.
  2. Verwarm de barbecue even goed voor. Richt in voor de directe methode. Leg de picanha op de barbecue en gril hem eerst, op de vetkant, op de directe methode totdat je een mooie grillstreep hebt. Let op eventuele vetvlammen.
  3. Laat de picanha (met de vetkant naar boven) daarna indirect doorgaren tot een kerntemperatuur van ca. 50°C. Haal hem van de barbecue en wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Houd een barbecuetemperatuur van 150°C aan.
  4. Voor de chimichurri: hak de knoflook, peterselie en ui fijn. Meng ze met het fijngesneden rode pepertje en de oregano goed door elkaar. Schenk het kokende water over en voeg de azijn en olie toe. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast tot gebruik. In de koelkast kan een chimichurri ca. 2 weken bewaard worden. Roer de chimichurri voor gebruik goed door.
  5. Trancheer de picanha en serveer met de chimichurri.
Notities

Extra nodig

  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*