Picanha van de plank met groente sjasliek

Picanha van de plank met groente sjasliek


Recept Afdrukken
Picanha van de plank met groente sjasliek
Instructies
  1. Verwarm je barbecue voor op 80-90°C en richt in voor de indirecte methode. Lukt het niet om deze temperatuur met je barbecue te halen, probeer je barbecuetemperatuur zo laag mogelijk in temperatuur te krijgen. Probeer niet boven de 120°C uit te komen.
  2. Maak een kwast van 5 takjes rozemarijn en 4 takjes dragon. Bind vast met slagerstouw. Hak de overige rozemarijn, dragon en peterselie fijn. Snijd de chilipeper en knoflook fijn. Doe alles in een kom en meng met het sap van een ½ limoen, 5 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels rode wijnazijn. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de vetlaag van de picanha kruislings in. Snijd de picanha in plakken van 4 cm dik. Breng op smaak met zout en peper. Leg de rookplanken op het indirecte gedeelte op de bbq en leg het vlees erop. Sluit de deksel. Gaar naar een kerntemperatuur van 50°C. Tijdens het grillen smeer je zowel het vlees als de groente in met je kruidenmengsel. Gebruik hiervoor je zelfgemaakte kruidenkwast.
  4. Snijd de uien in plakken van 1½ cm dik, de paprika’s in 5 gelijke stukken, de lente-uitjes in stukken van 7 cm. De kastanjechampignons en de cherrytomaatjes laten we heel.
  5. Maak afzonderlijke spiesjes van alleen de uien, paprika’s en de cherrytomaatjes. Spies de kastanjechampignons samen met de lente-uitjes. Omdat de ene groente sneller klaar is dan de andere, leggen we niet alles tegelijk op de barbecue. Dit doe je in stappen.
  6. Leg de groentespiesjes op het indirecte gedeelte van de barbecue. Start met de uienspies want deze heeft de langste bereidingstijd. Zijn de uien al iets gekleurd, leg dan de paprika- champignon- en tomatenspies op de barbecue. Draai je spiesjes regelmatig om voor een gelijke garing. Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verdeel de groente op een grote schaal met daarbij het vlees en laat iedereen ervan af pakken.
Notities

Extra nodig

  • 2 rookplankjes
  • 5 grote metalen spiesjes*
  • aluminiumfolie

*Heb je geen grote metalen spiesjes, gebruik dan grote houten satéprikkers. Pas altijd de grootte van je vlees en groenten aan het formaat van je spies.

Wij gebruiken

Wijntip van Wijnhuis Robbers & van den Hoogen

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*