Pittige gevulde BBQ pannenkoek

Pittige gevulde BBQ pannenkoek


Recept Afdrukken
Pittige gevulde BBQ pannenkoek
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword bbq, hartig, pannenkoek
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
kaassaus
pannenkoeken (of gebruik kant-en-klare)
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword bbq, hartig, pannenkoek
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
kaassaus
pannenkoeken (of gebruik kant-en-klare)
Instructies
  1. Verhit de olie in een skillet, voeg het gehakt toe bak dit rul. Voeg nu de ui toe en laat 5 minuten meebakken.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook toe en roer de oregano, cayennepeper, tomatenpuree en een beetje bouillon er door. Breng dit aan de kook. Schenk de resterende bouillon erbij en laat dit 15-20 minuten laten sudderen. Proef en breng op smaak. Roer als laatste de peterselie erdoor.
  3. Maak de kaassaus. Verwarm boter in de pan en als de boter gesmolten is roer je de bloem erdoor. Voeg een beetje melk toe en meng tot een pasta en voeg langzaam alle melk toe, terwijl je roert. Laat de saus een paar minuten koken, haal dan van het vuur, roer de kaas erdoor en breng op smaak. Zet opzij.
  4. Bak zelf pannenkoeken of gebruik kant en klare.
  5. Schep het rundvlees op de pannenkoeken en rol ze op. Leg ze netjes terug in de skillet en schep de kaassaus erover. Verwarm op 180°C gedurende ongeveer 15 minuten indirect. Garneer met gehakte verse peterselie.
Notities

Extra nodig:

  • skillet (gietijzeren koekenpan)
  • klein pannetje