Pizza Bianca met gerookte zalm

Pizza Bianca met gerookte zalm


Recept Afdrukken
Pizza Bianca met gerookte zalm
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword barbecue, pizza, zalm
Kook Tijd 30 minuten
Porties
persoon
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword barbecue, pizza, zalm
Kook Tijd 30 minuten
Porties
persoon
Instructies
  1. Verwarm je barbecue voor op 250-300°C en richt in voor de directe methode. Leg de pizzasteen in je barbecue, sluit de deksel en laat hem op temperatuur komen. Dit duurt ca. 15-20 minuten.
  2. Meng voor de pizzasaus de crème fraîche met de honing en fijngesneden bieslook en breng op smaak met zout en peper.
  3. Strooi een beetje bloem op je werkblad en strooi ook wat bloem over de pizzaschep. Rol je pizzabol met de deegroller uit tot je gewenste pizzaformaat, maximaal 35 cm. Leg het uitgerolde deeg op de pizzaschep.
  4. Verdeel de witte pizzasaus over de pizza en laat 1 cm van de rand vrij. Beleg met geraspte rode biet en geplukte gerookte zalm. Bestrooi met de kaas.
  5. Leg de pizza op de pizzasteen. Sluit de deksel en bak in ca. 6 minuten gaar. Als de bodem mooi krokant is en de kaas gesmolten, is de pizza klaar. Haal de pizza met de pizzaschep van de barbecue en serveer direct.
Notities

Extra nodig

  • pizzasteen
  • deegroller
  • pizzaschep

 

Tip

  • Gebruik in plaats van belegen kaas een mengsel van 3/4 geraspte mozzarella en 1/4 Parmezaanse kaas. Dat geeft het extra Italiaanse
    accent. De geraspte mozzarella is tegenwoordig in elke supermarkt te vinden.