Pizza bianca
Porties Prep Tijd
2pizza’s 10minuten
Kook Tijd
8minuten
Porties Prep Tijd
2pizza’s 10minuten
Kook Tijd
8minuten
Instructies
  1. Verwarm de pizzasteen tot minimaal 250°C.
  2. Rol het deeg uit. Verdeel het deeg in twee porties.
  3. Rasp de knoflook en meng met de mascarpone en gedroogde Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Bestrijk hier de pizza’s mee en laat 1 cm van de rand vrij.
  4. Snijd de ui en mozzarella in plakjes. Beleg de pizza’s met ui en mozzarella. Maak het worstje open en knijp de inhoud eruit en verdeel over de pizza’s.
  5. Doe een beetje bloem op de pizzaschep en leg de pizza hiermee op de pizzasteen.
  6. Bak de pizza in 7-8 minuten goudbruin en gaar. Neem de pizza er uit. Doe er een paar druppels barbecuesaus op en garneer met een beetje rucola. Snijd in stukken en serveer direct.
Notities

extra nodig:

  • deegroller
  • pizzasteen
  • pizzaschep