Pokebowl met Koreaanse ground beef bulgogi
Posted in Niet gecategoriseerd
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
bulgogi
- 500 g rundergehakt
- Brassica koolzaadolie
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 1 el mirin
- 1 tl sesamolie
- 5 el sojasaus
- 2 lente-uitjes
- zout en peper
pokebowl
- 300 g rijst
- 200 g wortel julienne
- 200 g sojaboontjes
- 1 handjevol rode kool
- 2 lente-uitjes
- peterselie en rode peper ter garnering
Ingrediënten
bulgogi
pokebowl
|
|
Instructies
- Maak je bbq gereed voor direct gebruik met de wok en verwarm voor op 200-250°C.
- Bereid de rijst voor volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet apart.
- Snipper voor de bulgogi de ui en knoflook, snijd de rode peper fijn (houd je niet van pittig haal de zaadlijsten en pitjes eruit) en snijd de lente-ui in grove schuine stukken.
- Zet ook alle ingrediënten voor de pokebowl klaar in kleine bakjes. Snijd de rode kool in fijne reepjes en snijd de lente-ui in grove schuine stukken. Zo kun je straks in een keer alles opmaken.
- Verwarm een scheutje koolzaadolie in de wok en bak het gehakt rul. Voeg daarna de ui, knoflook, rode peper toe. Blus af met de mirin, sesamolie en sojasaus. Bak als laatste de lente-ui even mee.
- Doe in een kom een bodempje met de rijst. Leg dan in segmenten de bulgogi, wortel, sojaboontjes, rode kool, lente-ui en garneer met peterselie en (als je het aandurft) een rode peper. Serveer direct.
Notities
extra nodig
- wok