Porchetta op de rotisserie

Porchetta op de rotisserie


Recept Afdrukken
Porchetta op de rotisserie
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 2 – 4 uur
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 2 – 4 uur
Porties
personen
Instructies
  1. Bestrooi de huidkant met keukenzout en baking soda en leg het een nacht in de koeling. Spoel de dag erna het zoutmengsel ervan af en dep het vlees droog. Snijd het zwoerd eraf en leg apart.
  2. Verwarm de barbecue voor op 160°C en verwijder zo nodig het warmhoudrooster.
  3. Doe het venkelzaad en de chilipeper in de vijzel en voeg een beetje zout en peper toe. Begin met vijzelen. Voeg daarna de grof gehakte salie, tijm, rozemarijn en knoflook toe en vijzel tot een pasta.
  4. Smeer het buikspek in met een scheutje koolzaadolie en de pasta. Verdeel de sinaasappelzest erover. Rol het strak op en wikkel het zwoerd er omheen. Bind de rollade vast met slagerstouw. Prik nu de rotisseriestang door het midden, in de lengterichting van het vlees en leg het in de rotisseriestandaard. Zet de lekbak onder het vlees en start de motor. Sluit de deksel.
  5. Gaar de porchetta indirect tot een kerntemperatuur van 70°C. Zet het laatste half uur de infrarood achterbrander aan. Haal het vlees dan van de barbecue en laat 10 minuten rusten. Snijd de porchetta in plakjes en serveer direct.
Notities

Extra nodig

Wijntip:
Corte Guala Valpolicella DOC, Italië
Verfijnde, elegante hints van rood fruit, kersen en kruiden. Fruitige en mooi ronde afdronk. Combineert goed met Italiaanse gerechten, gegrild vlees, gevogelte
en kaasplateaus.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*