Pork belly

Pork belly


Recept Afdrukken
Pork Belly
Kook Tijd 180 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kook Tijd 180 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Zorg dat je ca. 20 gloeiende briketten klaar hebt staan in een brikettenstarter.
  2. Snijd het zwoerd kruislings in. Pas op dat je het vlees niet raakt. Bestrooi het vlees met zout. Snipper de ui en knoflook.
  3. Fruit de ui en knoflook in de pan en blus af met 1 flesje bier. Leg het buikspek erin en lak het in met de barbecuesaus. Zorg ervoor dat 1/3 van het vlees in het bier ligt.
  4. Doe de deksel erop. Leg ca. 6 briketten onder de Dutch Oven en 12-14 briketten op de deksel. Vergeet niet de briketten te vervangen tijdens het kookproces. Zet je de pan op je bbq of op een stoof, leg dan alleen de briketten op de deksel.
  5. Laat dit rustig garen. Voeg af en toe een beetje bier toe en lak het vlees regelmatig opnieuw in met de barbecuesaus. Bij het bereiken van een kerntemperatuur van 70°C (ca. 2,5 uur) is het vlees klaar. Haal het buikspek eruit en serveer.
Notities

Extra nodig

  • gietijzeren pan (Dutch Oven)
  • marinadekwast
  • kernthermometer