Portobelloburger

Portobelloburger


Recept Afdrukken
Portobelloburger
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword groente
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Aziatische guacamole
Komkommerlint salade
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword groente
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Aziatische guacamole
Komkommerlint salade
Instructies
  1. Verwarm de barbecue voor op 180°C. Klop met een vork of een mini-garde de miso, sesamolie en sriracha los. Bestrijk de boven- en onderkant van de portobello’s royaal met dit mengsel.
  2. Snijd de komkommer met behulp van een mandoline of dunschiller in lange dunne linten. Leg ze in een middelgrote kom samen met de lente-uitjes, voeg de ingrediënten voor de komkommer lintsalade toe en meng voorzichtig.
  3. Maak de Aziatische guacamole. Doe alle ingrediënten (behalve de chilivlokken en sesamzaadjes) in een kleine kom of blender en mix goed door elkaar, totdat je een mooie gladde guacamole hebt. Bestrooi met de chilivlokken en sesamzaadjes.
  4. Gril de portobello's met de bovenkant naar beneden, gedurende 4-5 minuten op middelhoog vuur, tot ze sappig en zacht zijn. Draai en gril de onderkant ook nog een paar minuten. Zet tevens de broodjes even aan op de barbecue.
  5. Besmeer de broodjes met een royale hoeveelheid Aziatische guacamole, plaats de portobello met de onderkant naar boven en leg een bergje van de komkommerlint salade erop. Top ten slotte af met een klein beetje sriracha. Gebruik de overgebleven Aziatische guacamole voor de bovenkant van het broodje en leg het broodje op de portobello.
Notities

Extra nodig

  • blender