Racletteburger

Racletteburger


Recept Afdrukken
Racletteburger
Instructies
  1. Breng het gehakt op smaak met de rub en kneed het goed door elkaar.
  2. Vorm hamburgers van 200 gram. Laat de hamburgers even rusten en gril de plakjes spek. Let de gegrilde plakjes spek weg op een bord totdat je ze weer nodig hebt.
  3. Leg 4 plakjes raclette kaas op de cederhouten rookplank. Leg op de raclette kaas de gesnipperde uitjes en knoflook. Leg hierop weer 4 plakjes raclette kaas en besprenkel de 4 plakjes met chilipoeder.
  4. Leg de hamburgers op de barbecue en gril beide kanten op hoge temperatuur voor een mooie grillstreep en laat ze indirect garen tot de gewenste kerntemperatuur van 54°C.
  5. Als je de hamburgers hebt weggelegd voor het nagaren leg dan de cederhouten rookplank boven de briketten. Smelt de kaas en bouw ondertussen je hamburger op met de rest van de ingrediënten (plakjes augurk en tomaat). Als de raclette kaas gesmolten is leg het op de hamburger met hierop een plakje spek en de bovenkant van het broodje.
Notities

extra nodig: - cederhouten rookplank

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*