Richard en Sylvia’s spareribs #Social BBQ

Richard en Sylvia’s spareribs #Social BBQ


Recept Afdrukken
Richard en Sylvia’s spareribs #Social BBQ
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 4-6 uurtjes
Passieve Tijd 10 uur
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Kook Tijd 4-6 uurtjes
Passieve Tijd 10 uur
Porties
personen
Instructies
  1. Ontvlies de spareribs, dit is het makkelijkste met een stukje keukenpapier. Rub ze dan aan beide kanten ruim in met de Happy Ending rub, laat ze dan 1 nacht in de koelkast intrekken. Haal ze 1 uur voordat je ze in de barbecue legt uit de koelkast om ze alvast wat op temperatuur te laten komen.
  2. Verhit de barbecue tot 150°C en richt in voor de indirecte methode. Leg de spareribs erin. Na ongeveer 1,5-2 uur zijn de spareribs mooi bruin van kleur en kan je ze eruit halen.
  3. Pak aluminiumfolie, het beste is een iets dikker en breder soort. Leg 2 velen op je werkbank met de glimmende zijde naar boven en doe hier een klontje ganzenvet op, daarboven op leg je de bruine sparerib.
  4. Giet hierover de Srirachasaus, honing, ahorn siroop en een beetje bruine suiker. Vouw alvast het foliepakketje wat in en giet dan als laatste een scheut appelsap erin. Vouw daarna het pakketje goed dicht zodat er geen stoom uit kan ontsnappen. Als je ze allemaal hebt gedaan, leg je ze weer terug op de barbecue.
  5. Draai de spareribs nu ook om de 20 minuten. Afhankelijk van dikte hebben ze ongeveer 45-60 minuten nodig om gaar te zijn.
  6. Warm ondertussen de Blues Hog barbecuesaus op in een pannetje. Als de spareribs naar wens gaar zijn, lak je ze onder en boven af met de warme barbecuesaus. Je kunt ze nu direct serveren.
Notities

Extra nodig:

  • keukenpapier
  • aluminiumfolie

Dit recept is ingezonden door Richard en Sylvia Allen die meedoen aan de #Social BBQ via de straatapp De Bongerdkade in Amsterdam.