Recept Afdrukken
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword barbecue, skillet, steak
Kook Tijd 90 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword barbecue, skillet, steak
Kook Tijd 90 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Instructies
  1. Bereid een barbecue voor op directe wijze en verwarm tot 180°C.
  2. Schenk de groentebouillon in de pan met het laurierblaadje en 1 in plakjes gesneden knoflook. Leg de rode kool erin. De rode kool moet net onder staan. Zet de pan op de barbecue, sluit de deksel en laat de rode kool een uur lang koken. Laat de rode kool daarna in de bouillon afkoelen. Doe dit een dag van te voren zodat de rode kool extra smaak krijgt. Snijd de afgekoelde rode kool in plakken van 3 tot 4 cm. Steek per plak 2 satéprikkers kruislings voor extra stevigheid.
  3. Maak de zachte blauwschimmelkaas met een staafmixer glad tot een crème. Voeg eventueel een beetje slagroom toe als de crème te dik is. Breng op smaak met een snufje zout. Doe de crème in een spuitzak en zet apart.
  4. Snijd de shiitake en oesterzwammen in grove reepjes, snipper het sjalotje en 1 teentje knoflook. Doe een scheutje olie in de pan en bak de shiitake, oesterzwammen, sjalotje, knoflook en tijm. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  5. Smeer de rode kool plakken in met olijfolie en gril ze op het directe gedeelte van de barbecue (180°C) zeker 2x2 minuten per kant, totdat er een mooi grillpatroon ontstaat en de rode kool goed warm is.
  6. Leg de rode kool op het bord en verwijder de satéprikkers. Verdeel de gebakken paddenstoelen over de rode kool. Spuitjes dotjes van de blauwschimmelkaas op de rode kool en garneer met grof gehakte pinda’s.
Notities

Extra nodig

  • gietijzeren pan
  • spuitzak
  • marinadekwast
  • gietijzeren koekenpan