Saté kambing met zelfgemaakte Indische satésaus

Saté kambing met zelfgemaakte Indische satésaus
Recept Afdrukken
Saté kambing met zelfgemaakte Indische satésaus
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
personen
Ingrediënten
marinade
boemboe voor satésaus
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 3 uur
Porties
personen
Ingrediënten
marinade
boemboe voor satésaus
Instructies
  1. Snijd de rode ui in ringen. Meng met de ingrediënten voor de marinade. Snijd het vlees in blokjes en doe het in de marinade. Laat dit afgedekt 3 uur marineren.
  2. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode. Verhit de olie in de pan en bak hierin de pinda’s kort aan. Doe de pinda’s in de keukenmachine en maal fijn.
  3. Maal in de keukenmachine de boemboe voor de satésaus.
  4. Verwarm de pan met een scheutje olie. Fruit de gesnipperde sjalotjes glazig, voeg de boemboe toe, het gekneusde citroengras en de limoenblaadjes. Bak 1 minuut en schenk de kokosmelk, azijn, goela djawa en ketjap erbij. Breng dit langzaam aan de kook zet op het indirecte gedeelte van de barbecue. Voeg de gemalen pinda’s toe en laat de saus langzaam warm worden. Leng de saus eventueel aan met lauwwarm water tot de gewenste sausdikte.
  5. Prik het lamsvlees aan de spiesjes en gril op het directe gedeelte van de barbecue tot een kerntemperatuur van 50°C. Serveer de lamspiesjes met de satésaus en de kroepoek.
Notities

Extra nodig

  • gietijzeren koekenpan
  • keukenmachine
  • kernthermometer
  • satéprikkers

Wij gebruiken