Sous-vide steak

Sous-vide steak


Recept Afdrukken
Sous-vide steak
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
persoon
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 2 uur
Porties
persoon
Ingrediënten
Instructies
  1. Vul de waterbak met warm water en stel de temperatuur van het water in op 47°C.
  2. Wanneer het water de gewenste temperatuur heeft bereikt leg je de gevacumeerde steak erin en stel je de klok in op 2 uur.
  3. De tijd is afhankelijk van de dikte van de steak: - bij een steak van 1-2 cm dik stel je de tijd in op 1 uur. - bij een steak van 2-5 cm dik stel je de tijd in op 2 uur.
  4. Verwarm in de tussentijd de barbecue voor op 220°C en richt in voor de indirecte methode.
  5. Als de steak de gewenste tijd in het waterbad heeft gegaard, haal je de steak uit het waterbad en uit de vacuümzak.
  6. Smeer de steak in met wat olie en gril hem aan beide kanten direct boven het vuur tot de gewenste kerntemperatuur.
  7. Heb je een erg dikke steak waardoor hij de gewenste kerntemperatuur niet op de directe grilmethode kan bereiken zonder te verbranden, laat de steak op het indirecte gedeelte van de barbecue doorgaren tot de gewenste kerntemperatuur.
  8. Vergeet niet om na het grillen je vlees even te laten rusten en op smaak te brengen met peper en zout.