Gegrilde spareribs met zoete marinade

Gegrilde spareribs met zoete marinade


Recept Afdrukken
Gegrilde spareribs met zoete marinade
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 150 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 150 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Steek het houtskool in de barbecue aan en verwarm, met de convEGGtor tot 150°C. Verwijder het vlies aan de (holle) onderkant van de spareribs. Steek hiervoor de achterkant van een lepel in het midden van de ribs tussen het vlies en het vlees. Als de lepel er goed tussen steekt kun je hierna in één handeling het vlies verwijderen.
  2. Pel voor de marinade de rode uien en de knoflook en snijd ze in grove stukken. Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm. Maal deze ingrediënten, samen met de ketchup, de honing en de sambal in een keukenmachine met hakmes of in een blender fijn. Breng de marinade op smaak met zeezout.
  3. Bestrijk beide kanten van de spareribs met de marinade, bewaar de marinade die je over hebt. Plaats ze in het Ribs and Roasting Rack. Zet de Disposable Drip Pan op de convEGGtor. Leg het rooster in de barbecue en zet hier het rek met de spareribs op. Sluit de deksel van de barbecue en laat de ribs ca. 2 uur garen. Bestrijk de spareribs elke keer na 30 minuten in met de marinade. Sluit de deksel van de barbecue en laat ze 30 minuten langer garen.
  4. Haal het rek met de spareribs uit de barbecue. Verwijder het rooster en leg de Cast Iron Grid erin. Sluit de deksel en breng de temperatuur naar 200°C. Verpak de spareribs intussen even in aluminiumfolie zodat ze warm blijven. Leg de spareribs (indien nodig in porties) op de bolle kant op het rooster. Gril ze ca. 2 minuten, keer de ribs een kwartslag en gril ze nogmaals 2 minuten. Sluit na elke handeling de deksel van de barbecue. Serveer de gegrilde spareribs met de marinade die je over hebt als saus.
Notities

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*