Spiezen met warme salsa

Spiezen met warme salsa


Recept Afdrukken
Spiezen met warme salsa
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Richt de bbq in voor de directe methode en verhit tot 180°C.
  2. Salsa rossa, Ontvlies de tomaten. Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snijd in blokjes. Snipper de uien en knoflook. Verwijder de pitjes uit de peper en snijd fijn. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in kleine blokjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui. Voeg de paprika, knoflook en peper toe en laat 10 minuten stoven. Doe de tomatenblokjes erbij en laat 10 minuten stoven. Pureer eventueel met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper, serveer af met een scheutje olijfolie.
  3. Spiezen, Snijd de zeewolffilet in stukjes. Wikkel de zeewolf in de ham. Rijg de stukjes vis, tomaatjes en de salie afwisselend aan een spies. Smeer de spies in met de marinade van de olie, fijngeperste knoflook, chili flakes en zout. Zet apart.
  4. Snijd de varkenshaas in stukken, omwikkel de stukken met spek. Snijd de courgette in plakken en de ui in parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd in grove stukken. Rijg het vlees afgewisseld met de courgette, ui, paprika aan een spies. Maak een marinade van de olie, fijngeperste knoflook, paprikapoeder, peper en zout en smeer hier de spies mee in. Zet apart.
  5. Gril de spiezen op de bbq in 6-10 minuten gaar op de bbq. Serveer met de lauwwarme salsa.