Steak quesadilla

Steak quesadilla


Recept Afdrukken
Steak quesadilla
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Snijd de perzik en tomaat in blokjes, snipper de ui en rode peper. Zet de pan op de barbecue met een scheutje olijfolie.
  2. Als de pan heet is fruit de rode ui, peper, tomaat en perzik. Voeg nu de kruiden toe en laat alles in ca. 5 minuten zacht worden. Blus af met het limoensap en breng op smaak met zout en peper. Zet apart en laat afkoelen.
  3. Smeer het vlees in met olijfolie, komijnpoeder en zout. Gril de steak op direct vuur tot een kerntemperatuur van 48°C. Haal van de barbecue, laat even rusten en snijd dan in reepjes.
  4. Je kunt nu ook wat rookhout toevoegen voor nog meer smaak. Verwarm de gietijzeren bakplaat of pan op de barbecue voor.
  5. Beleg de helft van de tortilla met de salsa, reepjes vlees, kaas en vouw hem dicht. Leg de tortilla in de pan, sluit de deksel. De tortilla is klaar als hij mooi bruin geworden is en de kaas is gesmolten. Doe dit met alle tortilla’s. Serveer met de crème fraîche en fijngehakte koriander of peterselie.
Notities

Extra nodig

  • kernthermometer
  • gietijzeren pan
  • 1 handjevol rookhout