Steak Stroganoff

Steak Stroganoff


Recept Afdrukken
Steak stroganoff
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword steak, wokken
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword steak, wokken
Kook Tijd 40 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd alle groenten zoals aangegeven.
  2. Verwarm een scheut koolzaadolie in de wokpan en fruit hierin op laag vuur de ui en paprikapoeder. Zet het vuur iets hoger en voeg de paprika’s en champignons toe. Pers het teentje knoflook erboven uit en fruit ook even mee. De champignons laten veel vocht los, dit is nodig om de groenten verder in gaar te stoven. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur alle groenten zacht smoren.
  3. Voeg dan de tomatenpuree en het halve bouillonblokje toe en bak even kort mee. Blus af met de vodka. Breng de saus verder op smaak met de overige ingrediënten en voeg eventueel nog een scheutje water toe. Op het laatste moment mag de slagroom erbij. Warm alles goed door. Houd de saus warm als je het vlees gaat barbecuen of laat de saus helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast voor later.
  4. Dep het vlees droog en bestrooi beide kanten met zout en peper. Verwarm de barbecue voor op 140°C en leg de rib-eye op het indirecte gedeelte van de barbecue. Gaar de rib-eye tot een kerntemperatuur van 48°C is bereikt. Gril vervolgens het vlees op de sideburner tot een kerntemperatuur van 52°C. Laat het vlees, losjes onder aluminiumfolie, 5 minuten rusten. Serveer de rib-eye met de stroganoffsaus.
Notities

Extra nodig

  • wokpan
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie