Steak Stroganoff

Steak Stroganoff


Recept Afdrukken
Steak Stroganoff
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal de rib-eye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd alle groenten zoals aangegeven.
  2. Verwarm wat koolzaadolie in een wokpan en fruit hierin op laag vuur de ui en paprikapoeder tot de ui zacht is. Zet het vuur iets hoger en voeg de paprika’s en champignons toe. Pers het teentje knoflook erboven uit en fruit ook even mee. De champignons laten veel vocht los en dit is nodig om de groenten verder in gaar te stoven. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuur alle groenten zacht smoren.
  3. Voeg dan de tomatenpuree en het halve bouillonblokje toe en bak even kort mee. Blus af met de vodka. Breng de saus verder op smaak met de overige ingrediënten en voeg eventueel nog een scheutje water toe. Op het laatste moment mag de slagroom erbij. Warm alles goed door.
  4. Houd de saus warm als je de rib-eye gaat barbecuen of laat de saus helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast voor later. Dep de rib-eye droog en bestrooi beide kanten met zout en peper. Verwarm de barbecue voor op 140°C en leg rib-eye op het indirecte gedeelte van de barbecue. Gaar de rib-eye tot een kern van 48°C. Gril vervolgens het vlees op de sideburner tot een kern van 52 °C. Laat de rib-eye rusten. Serveer de rib-eye met de Stroganoffsaus.
Notities

extra nodig: wokpan

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*