Steak sandwich

Steak sandwich
Recept Afdrukken
Steak sandwich
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Meng voor de knoflook aioli de mayonaise en knoflook, citroensap en zout en peper samen. Zet 30 minuten apart om de smaak te ontwikkelen (niet langer dan 3 dagen bewaren).
  2. Smelt voor de gekarameliseerde ui de boter in de pan op middelmatig vuur. Voeg de uien en de boter toe. Plaats de deksel er op en laat 20 minuten staan, roer één of twee keer. Verwijder deksel en bak nog eens 20 minuten, roer af en toe, totdat de ui goudkleurig is Voeg suiker, azijn, zout en peper toe. Bak nog 10 minuten tot het heel zacht geworden is. Haal van het vuur en houd het warm.
  3. Haal de steak 20 minuten voor het grillen uit de koelkast. Breng royaal op smaak met een BBQ-rub. Gril het vlees direct op hoge temperatuur tot een kern van 50 graden. Leg rundvlees op een bord, bedek het losjes met folie en laat het 5 - 10 minuten rusten. Snijd in dunne plakjes.
  4. Maak nu de sandwich op. Snijd het brood open. smeer de bodem royaal in met de knoflook aioli. Garneer met rucola, plakjes tomaat, rundvlees, gekarameliseerde ui. Verdeel het bovenste stuk brood met mosterd en leg het daar bovenop.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*