Sticky flatribs

Sticky flatribs


Recept Afdrukken
Sticky flatribs
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 6 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 6 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng de ingrediënten voor de rub. Smeer de ribs in met olie en wrijf ze in met de rub. Laat ze minimaal 3 uur, het liefst een nacht marineren in de koelkast.
  2. Verwarm de barbecue voor op 110°C en richt in voor de indirecte methode.
  3. Leg de ribs op de barbecue en laat ze garen zonder ze te draaien. Lak na het eerste uur de ribs in met de barbecuesaus. Herhaal dit nog 2-3 keer.
  4. Voeg voor een extra barbecue-touch een handjevol rookhout toe. Appelhout is het meest zacht qua smaak. Wil je een sterkere rooksmaak? Gebruik dan mesquite of hickory.
  5. Pak het vlees in aluminiumfolie als het een kerntemperatuur van 70°C heeft bereikt. Voeg eventueel nog wat vocht toe zoals een scheutje appelsap. Leg de ingepakte ribs terug op de barbecue.
  6. Als het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 90°C is het klaar. Haal het van de barbecue en laat het nog 15 minuten rusten.
Notities

Extra nodig
- marinadekwast
- kernthermometer
- 1 handjevol rookhout

Wij gebruiken
- Beef&Steak Flat ribs
- Kamado Joe
- Ikamand