Surf&turf hamburger

Surf&turf hamburger


Recept Afdrukken
Surf&turf hamburger
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Garnalen
Gepekelde rode ui
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Garnalen
Gepekelde rode ui
Instructies
  1. Snijd de rode uien in fijne schijfjes en doe ze in een kom. Meng de appelazijn met de suiker en het zout en giet het mengsel over de rode uien. Zet 2 uur weg in de koelkast.
  2. Doe de fijngesneden knoflook, rode peper (zonder zaadjes) en gember (zonder schil) in een kom. Voeg de sojasaus en honing toe en meng. Schep de garnalen erdoor en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
  3. Meng het gehakt met het fijngesneden sjalotje en knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Vorm er burgers van 150 gram van en zet in de koelkast weg totdat je gaat grillen.
  4. Meng voor de citroenmayonaise de mayonaise met het citroensap en de rasp. Breng op smaak met zout en peper. Zet koud weg tot je het gaat gebruiken.
  5. Richt de barbecue in met een de soapsteen boven het directe gedeelte en verwarm tot 250°C. Richt het indirecte gedeelte in met een rooster. Smeer de hamburgers rondom in met olie. Gril de hamburgers op de soapsteen gedurende 3 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 54°C is bereikt.
  6. Bak tegelijkertijd de garnalen. Haal ze uit de marinade en bak ze ook in 3 minuten per kant, totdat ze mooi roze kleuren.
  7. Snijd de broodjes doormidden en zet ze ook even kort aan op de soapsteen.
  8. Beleg de onderkant van de broodjes met een beetje rucola en een paar uienringen. Leg hier de burgers op. Doe een eetlepel citroenmayonaise op de burger en leg daarna op elke burger 3 tijgergarnalen, nog een beetje ui en de bovenkant van het broodje.
Notities

Wij gebruikten
- Kamado Joe
- Kamado Joe speksteen