T-Bonesteaks met kleine rode-wijnuien

T-Bonesteaks met kleine rode-wijnuien
Recept Afdrukken
T-Bonesteaks met kleine rode-wijnuien
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword steak, T-Bone, Weber
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 5 minuten
Porties
personen
Maaltijd Hoofdgerecht
Keyword steak, T-Bone, Weber
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Passieve Tijd 5 minuten
Porties
personen
Instructies
  1. Maak de barbecue klaar voor directe hitte (200°C). Verwarm de pan 10 minuten voor, boven directe hitte van de barbecue. Smelt in de pan 2 eetlepels boter. Voeg de uienhelften toe en bak deze met gesloten barbecuedeksel 8-10 minuten, tot ze bruin en gekaramelliseerd zijn; draai de uienhelften tussendoor af en toe om.
  2. Voeg de wijn, bouillon, balsamicoazijn, rietsuiker, laurierblaadje, tijm en zout en peper toe. Roer goed door. Laat het geheel met gesloten barbecuedeksel 15-20 minuten zachtjes koken tot de fond voor meer dan de helft is ingekookt en de uienhelften zacht zijn. Neem de pan van de barbecue.
  3. Was de groene asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Smeer ze in met olijfolie, zout en peper. Gril de asperges op het direct gedeelte rondom gaar.
  4. Laat de steaks 30 minuten voor het grillen op kamertemperatuur komen. Maak de barbecue klaar voor directe en indirecte hoge hitte (230-290°C). Bestrijk de steaks aan weerskanten met de olie en bestrooi met zout en peper.
  5. Gril de steaks met gesloten deksel ca. 8 minuten boven directe hoge hitte tot ze aan weerskanten een mooi grillpatroon hebben; draai ze tussendoor een keer om.
  6. Leg ze vervolgens boven het indirecte gedeelte en gril ze met gesloten deksel nog eens 6-8 minuten, tot ze een kerntemperatuur van 51°C hebben bereikt. Neem ze van de barbecue en laat ze 5 minuten rusten.
Notities

Extra nodig

  • Kernthermometer
  • gietijzeren braadpan

Deze receptvideo is i.s.m. Weber gemaakt.