Tataki van diamanthaas
Posted in Rund van de grill
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
ponzu saus
- 100 ml rijstazijn
- 50 ml sojasaus
- 20 ml citroensap
Ingrediënten
ponzu saus
|
|
Instructies
- Verwarm de barbecue voor op 250°C en richt in voor de directe methode. Laat de diamanthaas een half uur op kamertemperatuur komen.
- Meng de ingrediënten voor de ponzu saus en zet in de koelkast. Snijd de lente-ui in ringetjes.
- Wrijf de diamanthaas in met de olie, zout en peper. Gril de diamanthaas rondom tot een kerntemperatuur van 45°C is bereikt.
- Haal de diamanthaas van de barbecue en laat even afkoelen. Schenk er alvast een scheut van de koude ponzu saus overheen. Pak daarna een goed en scherp mes en snijd het vlees in dunne tranches van maximaal een halve centimeter dik. Schenk hier de rest van de ponzu saus overheen. Garneer met de lente-uitjes en serveer direct.
Notities
Extra nodig
- kernthermometer
Wij gebruiken