Tri-tip gegaard op een bedje van rozemarijn
Porties
4personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode.
  2. Kijk de Tri-tip na en verwijder eventuele vliesjes en loshangende stukjes. Vervolgens mengen we de gelijke delen zout, peper en knoflookpoeder (de SPG) en wrijven hiermee de Tri-tip in.
  3. Neem nu het extra rooster en bedek met de rozemarijn. Leg hier de Tri-tip op en zet dit rooster op het indirecte gedeelte van de barbecue.
  4. Gaar de Tri-tip tot het een kerntemperatuur van 48°C heeft bereikt.
  5. Gril daarna de Tri-tip op het directe gedeelte even af voor een mooie kleur. Laat het daarna onder aluminiumfolie 10-15 minuten rusten.
  6. Maak in de tussentijd de bijgerechtjes. Pof de tomaatjes en bak in een scheutje olie in de pan de aardappelpartjes goudbruin.
  7. Snijd kort op de draad de Tri-tip in plakjes en serveer met de tomaatjes en aardappelpartjes.
Notities

Extra nodig

  • extra rooster (waar de Tri-tip net op past)
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie
  • gietijzeren braadpan (skillet)